Scaleup-kasvun kulmakivet

Kasvuryhmässä käytetään tiettyjä käsitteitä ja työkaluja tukemaan kasvujohtajien matkaa kohti vuorenhuippua. Kasvun kulmakivet ovat suunniteltu helpottamaan ja systematisoimaan kasvun tavotteiden asetantaa ja seurantaa. Kasvujohtajuus ei ole helppoa, mutta kulmakivistä on varma tuntuma ponnistaa ylöspäin.

Jokaista kasvuryhmäläistä ohjaa maailmaa uudella tapaa mullistava tarkoitus. Vuorenhuipulle päästäkseen jäsenet sitoutuvat antamaan Törkeen Lupauksen, joka konkretisoi ja sanoittaa kunnianhimoisen kasvutavoitteen. Kohti tätä lupausta vie ykköskasvuhanke, ja useat tunnistetut kasvun mahdollisuudet kytevät kasvuaihiolaatikossa odottamassa vuoroaan. Puolivuosittaiset etapit mittaavat, missä kohti vuorta ollaan kiipeämässä.

Tarkoitus

Miksi olemme olemassa? Mitä haluamme muuttaa maailmassa?

Tarkoitus on yrityksen olemassaolon perimmäinen syy – se kertoo mikä maailmassa olisi eri tavalla, jos yritystä ei olisi olemassa.

 

Törkee Lupaus

Mitä olemme vuonna 2023?

Kaikki alkaa kunnianhimoisista tavoitteista. Jos niitä ei aseta, ei kasvua myöskään synny. Kasvuryhmässä jokainen jäsen paitsi antaa Törkeen Lupauksen, myös jakaa sen koko porukalle. Se on yksinkertainen tapa tehdä omasta lupauksestaan todempi.

 

Kasvuaihiolaatikko

Mitä kasvumahdollisuuksia olen tunnistanut?

Jokainen kasvuhanke on joskus ollut vasta aihio. Kasvuaihiolaatikkoon kerätään tunnistettuja kasvun mahdollisuuksia. joita voidaan tarpeen tullen nostaa edistettäväksi ykköskasvuhankkeeksi.

 

Ykköskasvuhanke

Mikä kasvuaihio vie minua parhaiten kohti Törkeetä Lupaustani?

Ykköshanke on tärkein kasvuun liityvä aihio, jonka edistämiseen kannattaa käyttää hyväksi Kasvuryhmän tukea.

 

Etappi

Mitä konkreettista aion saavuttaa seuraavan puolen vuoden aikana?
Puolivuosittainen etappi on virstanpylväs matkalla kohti Törkeetä Lupausta. Etappien avulla kartoitetaan, missä kohdassa vuorta olet kiipeämässä ja palautetaan mieliin, mitä huipulle pääsemiseen tarvitaan.

Kasvutarinoita