Vilja Hannula

”Pitää ottaa uskaltaa ottaa riski, joka voi syödä vuoden tuloksen” – Jarkko Veijalainen, 3 Step IT oy

Vilja Hannula

”Pitää ottaa uskaltaa ottaa riski, joka voi syödä vuoden tuloksen” – Jarkko Veijalainen, 3 Step IT oy

”Haluan että mullakin on hyviä juttuja kerrottavana.”

Kun 3 Step IT:n perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jarkko Veijalainen kertoi uuden toimitusjohtajan valinnan perusteista vuonna 2015, hän sanoi: ”Maailma muuttuu kovaa vauhtia, ja me olemme muutoksen keskiössä. Liikevaihdon tai voittoprosentin tuplaaminen vuoteen 2020 mennessä ei enää riitä – meidän täytyy uskaltaa ottaa riskejä ja haastaa itsemme, tunnistaa mahdollisuudet ja tarttua niihin pelottomasti. Me haluamme muuttaa maailmaa”

Pois siirryn vasta sitten, kun minulla ei ole mitään annettavaa. Mehän olemme vasta alussa.

Tämä  kuvaa hyvin 3 Step IT:n kasvutarinaa ja Veijalaisen asennetta yrittäjänä: hommia tehdään isosti ja riskejä ei saa pelätä.

”Kun perustettiin tämä yritys, otettiin henkilökohtaista lainaa ja todettiin kollegan kanssa että jos ei pärjätä, niin sitten nöyrrytään ja mennään takaisin töihin. Mulla on ollut peukalosääntö, että pitää uskaltaa ottaa sellainen riski, joka epäonnistuessaan voi syödä vuoden tuloksen.”

Se on vähän kun lenkillemeno: en mä ainakaan halua olle se porukan heikoin lenkki, vaan haluan että myös mulla on niitä hyviä juttuja kerrottavana.

Riskinotto on kannattanut. 17 vuoden aikana 3 Step IT on rikkonut odotuksiaan niin numeerisesti, maantieteellisesti kuin myös henkisestikin.

”Suomessa omistajat tuntuvat usein vaativan liian vähän. Itse olen omistajana kasvunälkäinen. Se tarkoittaa, että olemme ehkä valmiimpia ottamaan riskejä ja tavoittelemme isoja”, hän sanoo. ”Pois siirryn vasta sitten, kun minulla ei ole mitään annettavaa. Mehän olemme vasta alussa”.

Veijalainen on yksi Kasvuryhmän perustajajäsenistä. ”Olen mukana sekä jakamassa että saamassa kollegoiden kokemuksia. Aiemmin olin ehkä enemmänkin yksilöurheilija, mutta nyt Kasvuryhmässä tässä on ikään kuin tiimi ympärillä. Se on vähän kun lenkillemeno: en mä ainakaan halua olle se porukan heikoin lenkki, vaan haluan että myös mulla on niitä hyviä juttuja kerrottavana.”

Lue lisää aiheesta