Kasvuryhmä

Vilja Hannula

Ota managerin hattu päästä, tee muutoksen pelikirja ja rekrytoi jääkarhunmetsästäjä – Suomen ensimmäinen Johtajalta johtajalle -opas julkaistaan KASKI 2017 -tapahtumassa

Vilja Hannula

Ota managerin hattu päästä, tee muutoksen pelikirja ja rekrytoi jääkarhunmetsästäjä – Suomen ensimmäinen Johtajalta johtajalle -opas julkaistaan KASKI 2017 -tapahtumassa

Aseta luovuudelle rajat. Älä ahnehdi liikaa. Tuuleta rohkeasti. Vihellä peli poikki. Älä ihastu. Ravistele rakenteita. Osta kahvikerma. “JOHTAJALTA JOHTAJALLE – Oivalluksia kasvusta ja kasvun johtamisesta” -opas kokoaa Kasvuryhmän luottamuksellisissa keskusteluissa kerätyn kollektiivisen viisauden kahden vuoden ajalta ja tuo huippujohtajien kokemukseen perustuvat Oivallukset kaikkien saataville. Suomen ensimmäinen Johtajalta johtajalle -opas julkaistaan KASKI 2017 -tapahtumassa 31. lokakuuta.

Kahden vuoden ajan Suomen kasvunnälkäisimpien scaleup-yritysten johtajat ovat käyneet keskenään suljettujen ovien takana rehellisiä keskusteluja ja kokemustenvaihtoa yrittäjältä yrittäjälle ja johtajalta johtajalle. Kasvuryhmän toiminnan ytimessä ovat alusta saakka olleet konkretia ja vertaistuki.

Kasvuryhmässä käytyjen keskusteluiden pohjalta syntyneet Oivallukset ovat liian arvokkaita jätettäväksi suljettujen ovien taakse.

Keskusteluiden pohjalta syntyneet Oivallukset ovat kuitenkin liian arvokkaita jätettäväksi suljettujen ovien taakse. Siksi KASKI 2017 -tapahtumassa tullaan julkaisemaan kaikkien aikojen ensimmäinen “JOHTAJALTA JOHTAJALLE – Oivalluksia kasvusta ja kasvun johtamisesta” -opas, joka kokoaa yhteen osan Kasvuryhmän jäsenten kollektiivisesta viisaudesta ja ahaa-elämyksistä kahden vuoden ajalta. Oppaaseen on valikoitu nostoja niistä tuhansista kokemuksista ja ajatuksista, jotka Kasvuryhmän toiminnassa on jaettu luottamuksen ilmapiirissä ja vertaistuen hengessä.

Esimerkkinä sisällöstä yhdessä intensiivisessä sparraustiimissä keskusteltiin siitä, miten isoja organisaatiomuutoksia johdetaan. Myrskyn silmässä -keskustelun antina poimittiin mm. seuraavat TOP 6 Oivallukset:

1. Varmista, että sinulla on omistajien ja hallituksen vankkumattoman tuki. Isot muutokset aiheuttavat aina myrskyä organisaatiossa, ja kahden rintaman taistelu ei onnistu
2. Jos tiedät, mitä pitää tehdä, älä viivyttele päätöksien tekemistä tai niiden toimeenpanoa. Aseta prosessille napakka aikataulu ja selkeä maali
3. Varo viestien suodattumista, eli pystytä heti aluksi suoraan johdolta tuleva viestintäkanava kuten videoblogi tai some-alusta. Välikädet heikentävät viestin arvoa ja muuttavat sanomaa.
4. Uudista myös rakenteita. Esimerkiksi uudet toimitilat voivat nopeuttaa uusien toimintatapojen omaksumista.
5. Älä anna itsellesi mahdollisuutta itsepetokseen – pidä viikkotasolla kyselyä ilmapiiristä.

Ulkopuolisen konsultoinnin ja teoreettisen käsienheiluttelun sijaan aiheisiin pureudutaan nyt aitojen case-tarinoiden ja niiden yhteydessä syntyneiden, satojen Oivallusten kautta.

Oppaan Oivallukset on lausuttu kahdensadan scaleup-johtajan kokemuksen syvällä rintaäänellä. Ulkopuolisen konsultoinnin ja teoreettisen käsienheiluttelun sijaan aiheisiin pureudutaan nyt aitojen case-tarinoiden ja niiden yhteydessä syntyneiden Oivallusten kautta. Keskustelun aiheet ovat monelle yritysjohtajalle tuttuja: miten kaavoihin kangistuneen työyhteisön saa innostumaan uudesta globaalin liiketoiminnan visiosta, miten viedään maaliin kriittiset kasvuhankkeet tai miten varmistetaan yrityskaupan onnistuminen?

Julkaisunsa jälkeen (KASKI 31. lokakuuta 2017) opas tulee olemaan saatavilla myös digitaalisesti Kasvuryhmän verkkosivuilla. On mahtavaa päästä jakamaan näin upean porukan kollektiivista viisautta isommallekin yleisölle ja erityisesti niille yrittäjille ja johtajille, jotka tällä hetkellä kamppailevat omien kasvulukkojensa kanssa.

Lue lisää aiheesta