Vilja Hannula

”Omistajan tehtävä on vaatia uudistumista” – Aaro Cantell, Normet

Vilja Hannula

”Omistajan tehtävä on vaatia uudistumista” – Aaro Cantell, Normet

”Jos menettämisen pelko on liian suuri, ei uskalla riittävästi.”

Aaro Cantell osti kaivos- ja tunnelirakentamisen laitteiden valmistaja Normetin vuonna 2005, koska hänellä oli pääomasijoittamisen parissa työskennellessä  syntynyt palava halu alkaa yrittäjäksi.

Normetin kasvuun ja uudistumiseen laitettiin valtava määrä paukkuja. Yrittäjyyden palolla taisteltiin läpi paitsi vahvasta velkavivusta myös kaivosteollisuuden lamasta. Aaro uskoo, että hankalista vuosista ei olisi selvitty jos uusiutuminen ei olisi ollut hänen prioriteettinsa.

Kasvu on seurausta uusien asioiden rohkeasta kokeilusta, onnistumisista ja epäonnistumisista.

”Omistajan tehtävä on vaatia uudistumista ja siihen ei suuri osa omistajista ole vielä herännyt. Roolini Normetissa on nyhtää ihmisiltä ideoita ja kun ne osuvat kohdilleen, lähden viemään niiden kehittämistä eteenpäin. Rupean vaatimaan suunnitelmien konkretisoimista ja kokeilua”, hän sanoi Kauppalehden haastattelussa.

Aaron ollessa omistajana Normetissa, yritys on kasvanut maanalaisen rakentamisen globaaliksi menestystarinaksi ja liikevaihto lähes kymmenkertaistui vajaassa kymmenessä vuodessa. Kasvamisen halu ja haasteet sai Aaron aikoinaan myös pohtimaan, miten paljon suomalaiset kasvuhaluiset yrittäjät voisivatkaan hyötyä kokemusten ja ajatusten jakamisesta.

Kun asiaa tekee ensimmäisen kerran, niin siinä on aika epävarma. Kasvuryhmässä näihin tilanteisiin saa ympärille ihmisiä, jotka on tehneet saman pari kolme kertaa, sanomaan että ’joo joo, noin vaan, anna palaa, siitä tulee hyvä!

Aaro oli keskeisenä henkilönä perustamassa Kasvuryhmää vuonna 2015 ja hän toimii Kasvuryhmän hallituksessa.

”Kasvuryhmä vastaa tarpeeseen hyödyntää jokaisessa suomalaisessa yrityksessä piilevää potentiaalia kehittyä merkittävästi paremmaksi ja pärjätä maailmalla. Haluamme jakaa kokemuksia siitä, mitä voi yrittää tehdä eri tavalla, jotta yritys kasvaisi kannattavasti”, hän tiivistää.

Lähteet:
Kauppalehti
Teknologiateollisuus

Lue lisää aiheesta