Katriina Juntunen

Ken kuuseen kurkottaa, hän korkealle kohoaa – arvojen mukaista karkelointia ja paskaa johtamista

Katriina Juntunen

Ken kuuseen kurkottaa, hän korkealle kohoaa – arvojen mukaista karkelointia ja paskaa johtamista

Noin 100 Kasvuryhmäläistä kokoontui viime keskiviikkona NJK:lle juhlistamaan kesää sekä yritysten ja ihmisten kasvattamista! Loppuviikko menikin pilvissä leijaillessa ja keskusteluita kerratessa. Koko kevään olen hämmästellyt Kasvuryhmän poikkeuksellisen positiivista ja vahvaa henkeä. Uskon, että se on peräisin arvoistamme, jotka koko yhteisö jakaa. Ainakin kesäkarkeloissamme Kasvuryhmän henki ja arvot toteutuivat jokaisessa kohtaamisessa, joita sain olla todistamassa!

Rohkeus. Kaikki jäsenet tekevät Kasvuryhmään liittyessään Törkeen lupauksen. Monelle yritykselle tämä on ollut käänteentekevää. Se on auttanut ajattelemaan rohkeasti ja viestimään tämän innostavan näyn myös muulle organisaatiolle. Törkee lupaus on Kasvuryhmän toiminnan ytimessä myös siitä näkökulmasta, että olemme yhteisönä sitoutuneet osaltamme lisäämään suomalaisten keskisuurten yritysten kasvutahtoa ja -tekoja niin, että vuoden 2023 loppuun mennessä Kasvuryhmäläiset ovat luoneet yhteensä 15 miljardia euroa lisää liikevaihtoa. Tällä hetkellä tästä on noin 3 mrd€ kasassa ja ollaan tavoitevauhdissa.

Pilke silmäkulmassa. Kaikki on helpompaa kun on vähän pilkettä silmäkulmassa! Kasvuryhmässä pilkkeen syntyminen on jotenkin erityisen helppoa. Ehkä se on yhteisön taikaa tai sitten jäseniksi on hakeutunut poikkeuksellisen pilkkeistä porukkaa 😉 Kesäkarkeloissa pelattiin Paskan johtamisen -bingoa. Kasvukapteenien uskallus heittäytyä haavoittuvaksi ja jakaa avoimesti oman johtamisen ei-niin-imartelevia puolia oli ihailtavaa!

Kasvuryhmän henki on hyvin mahdollisuus-orientoitunutta ja ratkaisukeskeistä, mutta välillä on tärkeää ja terveellistä sanoittaa myös omia pelkoja ja kehityskohtia – pilke silmäkulmassa tietty.

Pyyteettömyys. Kasvuryhmässä on mielestäni hyvä sekoitus kokenutta konkaria ja nuorempaa kasvajaa. Kaikkia yhdistää halu kasvaa ja kehittyä sekä pyyteettömästi kannustaa ja auttaa muita samaan. Monesti tällainen pyyteettömyys juontaa juurensa siihen, että on joskus itse saanut pyyteetöntä tukea oman elämän käännekohdissa. Kiitollisuus kannustaa laittamaan hyvä kiertämään. Jokaisessa kohtaamisessa piilee mahdollisuus muuttaa jonkun elämää parempaan! Välillä nuoremmat kasvukapteenit pohtivat, onko heillä todella annettavaa muille. Näkemäni perusteella paljonkin! Esimerkiksi uunituore Kultainen Kuokka -tunnustuspalkinnon saaja Aleksi Rautavuori UKKO.fi:stä on loistava esimerkki siitä, miten vahva olemassaolon tarkoitus yhdistettynä intohimoiseen tekemiseen ja fiksuun markkinointiin auttavat luomaan brändin, joka nousi markkinajohtajaksi ja yli kaksinkertaisti liikevaihtonsa kahdessa vuodessa.

Kokemus. Kasvuryhmän vaikuttavuus on alusta asti perustunut vertaistoimintaan. Kasvukapteenit ammentavat toistensa käytännön kokemuksista ideoita, vahvistusta ja suuntaa oman yrityksensä kasvumatkalle. Kasvuryhmän tuore strategia ja kasvuhankkeet tähtäävät siihen, että nämä kokemukset saadaan valjastettua yhä vaikuttavammin jäsenten hyödyksi. Päivitämme kasvun menetelmää ja teemme siitä punaisen langan toimintamme sisällölle. Uudistamme vertaistoiminnan muotoja niin, että Kasvuryhmästä tulee jatkossa entistä yhteisövetoisempi. Levitämme kasvutahtoa ja -tekoja myös Kasvuryhmän ulkopuolelle, ja kukaties onnistumme samalla vahvistamaan suomalaista kasvukulttuuria;

Ken kuuseen kurkottaa, hän korkealle kohoaa.
Kel onni on, se avun jakakoon.
Paisuu kuin pyy Kasvuryhmän hengessä!

Jos sinun ja yrityksesi tavoite on uudistua ja kasvaa kestävällä tavalla, ja haluat siihen Kasvuryhmän yhteisön tukea, voit hakea mukaan täältä.

Hyvää kesää!

Katriina

Lue lisää aiheesta