Elina Mauno

Kasvuryhmän uudet hallituksen jäsenet – timanttista osaamista kasvun kentiltä

Elina Mauno

Kasvuryhmän uudet hallituksen jäsenet – timanttista osaamista kasvun kentiltä

Kasvuryhmä Suomi ry:n vuosikokouksessa 17.4.2019 valittiin uusi hallitus vuodelle 2019. Hallituksessa on mukana timanttista kasvun osaamista ja näkemystä talouden eri sektoreilta ja erikokoisista kasvuyrityksistä. Edellisenä vuonna Kasvuryhmän hallituksen puheenjohtajana toiminut Timo Saalasti, Saalasti Oy:sta, valittiin jatkamaan tehtävässään myös tulevalla kaudella. Timo Saalastin lisäksi hallituksessa jatkavat Aaro Cantell, Laura Juvonen, Risto Siilasmaa ja Asko Schrey. Uusiksi jäseniksi, tuoretta näkemystä tuomaan, valittiin Hanna Ristola ja Moaffak Ahmed.

Hanna Ristola on toisen polven perheyrittäjä ja Premix Oy:n toimitusjohtaja. Sähköä johtavia muoveja valmistava nurmijärveläinen Premix on alansa huippuyrityksiä maailmassa ja tähtää kunnianhimoiseen kansainväliseen kasvuun. Hanna on ollut aktiivisesti mukana Kasvuryhmän toiminnassa vuodesta 2016 lähtien ja kehuu saaneensa kasvujohtajien vertaissparrauksesta vuosien varrella paljon. Hanna tuokin Kasvuryhmän hallitukseen vahvaa näkemystä jäsenen perspektiivistä, keskisuuren yrityksen kasvukapteenin arjesta.

“Kasvuryhmässä on kyse henkisestä muutoksesta siinä, miten kasvuun suhtaudutaan. Pitää uskaltaa unelmoida isommin!”

Yritys on muuttumassa Hannan johdolla rajamäkeläisestä perheyhtiöstä aidosti globaaliksi yritykseksi. Merkittävin muutos matkalla onkin ollut organisaation suhtautumisessa kasvuun.  ”Kasvuryhmä on ollut edesauttamassa kasvun nälän kiihdyttämisessä. Se on tuonut vertaistuen ja -paineen kautta myös sellaista positiivista uhoa, joka on realisoitunut tekemiseksi. Halu tehdä asioita uudella tavalla ja isosti sekä ymmärryksen kasvaminen siitä mitä kasvu vaatii. Suomalainen vaatimattomuus on jalostunut Kasvuryhmän myötä ja helpottanut keskittymistä positiivisiin mahdollisuuksiin”, Hanna kertoo.

“Olen saanut Kasvuryhmästä vuosien varrella niin paljon, että hallituksen jäsenyys on kunnia-asia. Lähden innolla mukaan hallitustyöhön kehittämään Kasvuryhmää ja jakamaan saamaani hyvää myös muille.”

Hannan lisäksi hallitukseen valittiin toinen uusi jäsen, Moaffak Ahmed. Moaffak on yksi Suomen aktiivisimmista ja arvostetuimmista teknologia-alan startup-sijoittajista ja toimii lukuisten eri startup-yritysten sparraajana ja tukijana. Moaffak on uransa aikana ollut perustamassa useita kasvuyrityksiä, joista menestynein on finanssialan ohjelmistoyritys Trema. Trema perustettiin vuonna 1992 ja Moaffak oli mukana rakentamassa siitä yli 300 työntekijän ja noin 50 miljoonan dollarin kansainvälistä kasvuyritystä. Treman myymisen jälkeen Moaffak on keskittynyt suomalaisen startup-yhteisön kukoistuttamiseen ja startup-sijoituksiin, ja toimii nykyään muun muassa Slushinkin takana olevan Startup-säätiön hallituksen puheenjohtajana.

Moaffak tuo Kasvuryhmän hallitukseen vahvaa näkemystä kasvun skaalaamisesta ja sparraamisesta startup-yritysten kentästä. Kasvuryhmän hallituksen jäsenyydessä häntä motivoi nimenomaan keskisuurten yritysten kasvusta oppiminen ja se, miten startup-kentän kasvukulttuurin rakentamisesta saatuja oppeja voisi hyödyntää keskisuurten yritysten kasvutahdon ja -tekojen vahvistamisessa ja vauhdittamisessa.

“Keskeistä keskisuurten yritysten kasvussa on se, miten nykyisen liiketoiminnan pyörittämiseen voidaan parhaalla tavalla yhdistää uuden kasvun hakeminen ja vauhdittaminen.”

Lue lisää aiheesta