Anette Tuomainen

Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla palkittu Hanna Ristola johtaa kansainvälistä huippuorganisaatiota

Anette Tuomainen

Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla palkittu Hanna Ristola johtaa kansainvälistä huippuorganisaatiota

Hanna Ristola valittiin Kasvuryhmän Kesäjuhlassa puolivuosittaisen kiertopalkinnon, Kultaisen Kuokan saajaksi. Kultainen Kuokka on tunnustus, joka jaetaan inspiroivalle Kasvuryhmän jäsenelle, joka johtaa omaa menestystarinaansa sekä auttaa pyytettömästi muita kasvuryhmäläisiä heidän haasteissaan.

Ristola on Premixin toimitusjohtaja. Kultaisen Kuokan Ristolalle luovutti sen aiempi hallussapitäjä, Accountorin hallituksen puheenjohtaja Asko Schrey.

Premix on suomalainen kemianteollisuuden yritys, joka on globaali markkinajohtaja sähköä johtavien muovien tuotannossa. Yritys on Ristolan johdolla muuttumassa rajamäkeläisestä perheyhtiöstä aidosti globaaliksi yritykseksi. Premixin tavoite on kasvaa maailmaa muuttavaksi toimijaksi. Premix on asettanut Törkeen Lupauksen liittyessään Kasvuryhmään 2015: he pyrkivät triplaamaan liikevaihtonsa 100 miljoonaan euroon vuoteen 2020 mennessä.

Vuonna 2017 saavutimme 42 M€ liikevaihdon, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 41 %. Merkittävin muutos onkin tapahtunut organisaation suhtautumisessa kasvuun. Joitakin vuosia aiemmin sitä hieman pelättiin ja siihen suhtauduttiin varauksella. Kasvu – kannattava kasvu – on johtanut mahtavien osaavien ja innostuneiden uusien (kansainvälistenkin) premixläisten palkkaamiseen, investointeihin, toimistoremonttiin ja työvälineiden uusimiseen.

Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla palkittu Hanna Ristola johtaa kansainvälistä huippuorganisaatiota.

”Vuonna 2017 saavutimme 42 M€ liikevaihdon, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 41 %. Merkittävin muutos onkin tapahtunut organisaation suhtautumisessa kasvuun. Joitakin vuosia aiemmin sitä hieman pelättiin ja siihen suhtauduttiin varauksella. Kasvu – kannattava kasvu – on johtanut mahtavien osaavien ja innostuneiden uusien (kansainvälistenkin) premixläisten palkkaamiseen, investointeihin, toimistoremonttiin, työvälineiden uusimiseen. Kasvun on siis havaittu konkretisoituvan hyvin positiivisina asioina”, Ristola kertoo.

”Kasvuryhmä on ollut edesauttamassa kasvun nälän kiihdyttämisessä. Se on tuonut vertaistuen ja -paineen kautta myös sellaista positiivista uhoa, joka on realisoitunut tekemiseksi. Halu tehdä asioita uudella tavalla ja isosti sekä ymmärryksen kasvaminen siitä mitä kasvu vaatii. Suomalainen vaatimattomuus on jalostunut Kasvuryhmän myötä ja helpottanut keskittymistä positiivisiin mahdollisuuksiin.”

Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla palkittu Hanna Ristola johtaa kansainvälistä huippuorganisaatiota.

Vaikka ala on hyvin teknologia- ja tuotantopainotteinen, Premixillä erityisen tärkeää on myös ihmisten välinen kemia. Premix on profiloitunut hyväksi työpaikaksi, jossa arvostetaan dynaamisuutta, intohimoa, arvostusta ja naurua. Kaiken keskiössä on asiakaslupaus, ja yhtiön arvot ulottuvat jokaiseen toiminnan sakaraan asti.

Palkintoa ojennettaessa Schrey kertoi Ristolan olevan avoin ja innostava johtaja, joka on Kasvuryhmän yhteisössä ihastuttanut avoimuudellaan sekä muiden auttamisella. Ristola on tiiviisti mukana Kasvuryhmän toiminnassa ja kertoo saaneensa Kasvuryhmästä valtavasti neuvoja ja apua myös omaan takataskuunsa.  Kasvuryhmän henkeen sisältyykin monia kaikkeen elämään päteviä sääntöjä – se joka antaa, myös saa.

Joidenkin niiden sparrauskertojen jälkeen tuli muutama henkilö halaamaan ja kysymään, annoimmeko nyt liian rankkaa palautetta. Itse en ole tullut Kasvuryhmään sitä varten, että siellä silitettäisiin päätä.

”Kasvuryhmän parhaita puolia on se aito raadollisen rehellinen puhe ja palaute. Joidenkin niiden sparrauskertojen jälkeen (mm. kun minua sparrattiin johtoryhmätyön kehittämisestä) tuli muutama henkilö halaamaan ja kysymään, annoimmeko nyt liian rankkaa palautetta. Itse en ole tullut Kasvuryhmään sitä varten, että siellä silitettäisiin päätä. Vaan juuri sen vuoksi että tällä hyvinkin kannustavalla vaikkakin suoran rehellisellä palautteella uskon olevan vaikutusta toimintatapojen muuttamiseen. Minä ainakin sain aimoharppauksen oman johtoryhmätyömme kehitykseen. Kokouksemme ovat selkeästi aiempaa parempia, ja ehkä se on vaikuttanut osaltaan myös yrityksen hyvään menestykseen.

Kasvuryhmässä olen myös päässyt tutustumaan aivan uskomattoman hienoihin ihmisiin ja jo pelkät kohtaamiset ovat rikastuttaneet omaa ajatteluani.”

Lue lisää aiheesta

Haluatko vaihtaa ajatuksia?

Jätä tähän yhteydenottopyyntö, ja me palaamme asiaan!