Elina Jaakkola

Kaisa Hietala keynote-puhujaksi Future Back -tapahtumaan 19.9.2019

Elina Jaakkola

Kaisa Hietala keynote-puhujaksi Future Back -tapahtumaan 19.9.2019

Kaisa Hietala on varmistunut 19.9. järjestettävän Future Back -tapahtuman keynote-puhujaksi.

Kasvuryhmä järjestää 19.9.2019 suomalaisten kasvuyritysten johdolle suunnatun Future Back -tapahtuman, johon on ilmoittautunut yli 400 osallistujaa. Tapahtumassa kasvuyrittäjät haastetaan kääntämään perinteinen materiaaleihin keskittynyt kiertotalous-ajattelu päälaelleen ja lähestymään kiertotaloutta asiakaskeskeisyyden ja kasvun mahdollisuuksien näkökulmasta. Kiertotalouden on tutkittu jopa seitsenkertaistavan yritysten kassavirran perinteisiin liiketoimintamalleihin nähden, samalla vähentäen ympäristöjalanjälkeä 60-85 prosentilla (Accenture 2016).

Uudenlaisia kumppanuuksia ja yllättäviäkin yhteistyömalleja

Kaisan keskeinen viesti markkinoiden muutoksesta kohti kiertotaloutta on se, että yritysten kesken rakennetaan uudenlaisia kumppanuuksia ja yllättäviäkin yhteistyömalleja, yli totuttujen toimialarajojen. Menestyvissä kumppanuuksissa liiketoimintamallien kirjo sekä B2C- ja B2B-liiketoiminnat tulevat sekoittumaan keskenään. Kaisa haastaa yritysjohtajia pohtimaan, mikä on heidän konkreettinen askeleensa kohti uudenlaisia liiketoimintamalleja ja kumppanuuksia. Käsillä oleva muutos on kaikille yrityksille uusi, eikä tilannetta voi opiskella mistään oppikirjasta. Ne yritykset, jotka alkavat harjoittelemaan ja rakentamaan kiertotalouden mukaisia arvoketjuja jo nyt, pystyvät kiihdyttämään kasvuaan muutaman vuoden sisällä.

Alkuvuoteen 2019 asti Kaisa vietti 20 vuotta öljyteollisuudessa. Hän luotsasi Nesteellä uusiutuvien tuotteiden startup-tiimin maailman suurimmaksi ja kannattavimmaksi uusiutuvien tuotteiden toimijaksi, tuottaen 3 miljardin euron tulot 1 miljardin euron voitolla. Kaisa on Tracegrown hallituksen puheenjohtaja ja Kemiran hallituksen jäsen.

Future Backissa esillä viisi kiertotalouden liiketoimintamallia ja yli 30 yrityscasea

Future Back -tapahtumassa on esillä kiertotalouden viisi liiketoimintamallia ja yli 30 konkreettista yrityscasea. Tapahtumassa keynote-puheenvuoron pitävät Kaisa Hietala, Risto Siilasmaa, Aaro Cantell (Normet) sekä Jyri Arponen (Sitra). Case-puheenvuorot esittävät Peter Fredman (Fredman Group) ja Jukka Laakkonen (Hydroline). Tulevaisuuden muutoksia ja kasvumahdollisuuksia käsitellään tapahtumassa Risto Siilasmaan tutuksi tekemän future back -ajattelun avulla, jossa yrityksen strategiaa hahmotetaan rohkean visioinnin ja tulevaisuus-skenaarioiden kautta, palaten askel askeleelta kohti nykyhetkeä. Kasvuryhmä järjestää tapahtuman yhteistyössä Sitran kanssa.

Lisätietoja:
Elina Jaakkola, Impact Leader
elina.jaakkola@kasvuryhma.fi

Kasvuryhmä on 2015 perustettu scaleup-yritysten yhteisö, jonka jäsenenä on 192 suomalaisten kasvuritysten johtajaa ja omistajaa. Uskomme, että kasvu on mahdollistaja, joka antaa yrityksille muskelit tehdä merkittäviä ja omaa kokoaan isompia asioita. Kasvuryhmän tarkoituksena on kiihdyttää scaleup-yritysten kestävää kasvua ja uudistumista, ja luoda Suomeen 15 MRD euroa lisää liikevaihtoa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää aiheesta