Anette Tuomainen

Jere Räisänen palkittiin törkeydestään Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla

Anette Tuomainen

Jere Räisänen palkittiin törkeydestään Kasvuryhmän jäsenpalkinnolla

Jos haluat helppoa elämää – tämä ei ole sinun juttu.

Jere Räisänen kulki tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Helsingin keskustassa hiljaisen Mannerheimintien varrella, kun poliisi pysäytti Räisäsen ihmetellen, miksi herrasmies kantaa muuan jäätävän kokoista poikkiteräistä hakkua olallaan.

Epäilyttävänä keikkuva hakku oli Kasvuryhmän kiertopalkinto, Kultainen Kuokka, joka jaetaan puolivuosittain Kasvuryhmän arvoja ja henkeä erityisen kuvin kuvastavalle jäsenelle, ja jonka Elcoline Groupin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Jere Räisänen lunasti tänä syksynä KASKESSA. Kultaisen Kuokan aiempia vastaanottajia on Mika Tanner, Timo Saalasti, Thomas Luther, Kimmo Loippo, Asko Schrey, Timo Keski-Kasari, ja viimeisimpänä palkinnon Räisäselle eteenpäin luovuttanut Hanna Ristola. Räisäsen valinnan taustalla korostui kirkkaimpana perusteluna yrittäjän tavoitteellisuus ja rohkeus tähdätä korkealle – Räisäsen Elcolinelle tekemä Törkee Lupaus kasvusta kuuluu Kasvuryhmän kunnianhimoisimpiin.

Tavoite kirkastuu kertomalla se ääneen

Jere Räisänen liittyi mukaan Kasvuryhmään vuonna 2017, heti kun Elcolinen liikevaihto ylitti jäseneksi pääsyyn vaadittavan 10 miljoonan euron rajan. Teknisiä urakointi- ja  kunnossapitopalveluja teollisuudelle tekevä Elcoline toivotettiinkiin heti lämpimästi tervetulleeksi – Kasvuryhmässä pidetään alati silmällä inspiroivia yrityksiä, jotka kärkkyvät tuota rajaa kohti. Räisänen perusti yhtiökumppaninsa kanssa Elcolinen kommandiittiyhtiönä 19-vuotiaana, jolloin pojilla ei ollut varaa muuhun. Nykyään Elcolineen kuuluu kolme tytäryhtiötä ja toimintaa ympäri maailmaa. Räisäselle myönnettiinkin vastikää Suomen Yrittäjien valtakunnallinen Vuoden Yrittäjä 2018 -palkinto, kilistellen Elcoline Groupin kasvutarinalle.

Olen saanut niin paljon rohkaisua kertoa unelmista ääneen.

Kasvuryhmän jäseneksi mukaan tullessaan Räisänen liittyi tavan mukaan omaan sparraustiimiin, joka tapaa viisi kertaa vuodessa. ”Nyt on reilu vuosi takana Kasvuryhmässä mukana oloa ja voin erittäin lämpimästi suositella mukaantuloa kaikille kasvunälkäisille. Olen saanut jumppailla niin johtamisen murheita kuin väläyksiäkin ihan huippu porukassa ja olen saanut niin paljon rohkaisua kertoa unelmista ääneen. Johtamisen kannalta mielestäni – erästä kasvuryhmäläistä lainaten; kirkas suunta on niitä tärkeimpiä johtamisen prinsiippejä. Ja scaleup tavoitteenasetanta – se jos mikä on kirkas suunta kaikelle tekemiselle.” kertoo hän Facebookiin tekemässä kirjoituksessaan.

Kasvuryhmässä tehtyä yhteistä Törkeetä Lupausta, 15 miljardin euron uutta liikevaihtoa Suomeen, tavoitellaan jokaisen jäsenen oman Törkeen Lupauksen avittamana. Räisänen ei jahkaillut ilmoittaessaan, että aikoo viisinkertaistaa Elcoline Groupin liikevaihdon 100 miljoonaan euroon.

Kasvu mahdollistaa merkityksellisyyden

Elcolinen Törkeetä Lupausta ohjaa halu olla sellainen yritys, jossa on tyytyväisimmät työntekijät ja tyytyväisimmät asiakkaat. Elcoline on analysoinyt, että toimialalla optimaalinen kokoluokka täyttäisi miljoonan euron liikevaihdon ja työllistäisi noin 1000 henkeä. Tämä vaikuttaisi työntekijöiden kehittymismahdollisuuksiin yrityksen sisällä, sekä kyvykkyyteen palvella asiakkaita.

100 miljoonan euron liikevaihto tarkoittaisi nykyisen tilanteen viisinkertaistamista. Tämä ei tosin ole viime vuosia katsoen pala eikä mikään, sillä samanlainen loikka tehtiin jo Elcolinen aiemman Törkeen Lupauksen kohdalla. Räisäsen lupaama viisinkertaistus vuoten 2020 katsoen oli saavutettu etuajassa jo tänä vuonna – nähtäväksi siis jää, kuinka hurjalla vauhdilla seuraavat askeleet tehdään.

Räisänen tiedostaa, että koon kasvaessa kasvaa myös vastuu. Teollisuuden ollessa yksi Suomen isoimpia päästöjä tuottavia aloja halutaan Elcolinella kehittää ratkaisuja oman hiilijalanjäljen vähentämiseksi. Kuten KASKI18 -lavalla merkityksellistä ja kestävyyttä edistävästä yrittäjyydestä puhunut Mika Anttonen kiteytti: ”Kassavirta edustaa valinnanvapautta, se antaa mahdollisuuden toimia arvojen mukaan, se antaa mahdollisuuden etsiä merkitystä tekemiseen.”.

Räisänen kannustaa muita rohkeutta hehkuvia yrittäjiä tavoittelemaan korkealle. ”Tuleva matka ei tule olemaan helppo – sen lupaan. Haluan rehellisesti ja suoraan myös kertoa, että jos haluat helppoa elämää – tämä ei ole sinun juttu. Jos taas olet ihminen, joka haluaa haastaa itsensä ja asettaa riman hieman ylemmäs – tämä on ehdottomasti sinun juttu. Lupaan sinulle matkan – tarinan, jota kiikkustuolissa muistella. Näytetään tuleville tekijöille suunta ja esimerkki, että yhdessä, erinomaista yhteistyötä tekemällä melkein mikä tahansa on mahdollista.”
 
Lähteet:
https://www.yrittajat.fi/savon-yrittajat/a/uutiset/598392-valtakunnallinen-vuoden-yrittaja-palkinto-elcoline-groupille-varkauteen
http://elcoline.fi/elcoline-oy/
https://www.youtube.com/watch?v=BgpDD8221GQ&t=421s

Lue lisää aiheesta

Haluatko vaihtaa ajatuksia?

Jätä tähän yhteydenottopyyntö, ja me palaamme asiaan!