Anette Tuomainen

Innovointi ja ihmiset – Kimmo Loipon menestysresepti kasvuun

Anette Tuomainen

Innovointi ja ihmiset – Kimmo Loipon menestysresepti kasvuun

Edes 20 vuotta johtajan kengissä ei hälvennä yrittäjähenkisyyttä ja halua innovoida. Kimmo Loippo on tästä elävä todiste.

Kimmo Loippo perusti Runtech Systemsin vuonna 1997 yhdessä Juha Karvisen kanssa. Loippo ehti toimia Runtech Systemsin hallituksen puheenjohtajana usean vuoden ajan, kunnes jäi vuoden alussa pois. Hän jatkaa yrityksessä vielä konsulttina, vieden eteenpäin etenkin sulautumista osaksi amerikkalaista Gartner Denveriä joka osti yrityksen helmikuussa. Runtech Systemsillä menee niin hyvin, ettei päätös ollut helppo – osto tehtiin Gardner Denverin neljännellä yrittämällä. ”Uuden bisneslinjan vetäjänä Runtech kantaa jatkossa vastuun Gardner Denverin paperiteollisuuslaitteiden globaalista myynnistä.”

Runtech Systems on markkinajohtaja alallaan ja tunnettu erityisesti hyvästä innovaatio-osaamisesta, syvästä markkinatuntemuksesta ja asiakassuhteiden johtamisesta.

Halu kehittyä ja kasvaa

Matkan alussa Loippo ja Karvinen kehittelivät itse yrityksen teknologiaa ja laittoivat firman pystyyn. Tämä voi kuulostaa tänä päivänä arkipäiväiseltä Teknillisen yliopiston, eli nykyisen Aalto-yliopiston, opiskelijoiden keskuudessa, mistä Loippokin on valmistunut. 1990-luvun lopussa sen voi kuitenkin kuvitella olleen kuitenkin haastavampaa. 

Innovatiivisuus ei ole yrityksen yli 20 vuotisen taipaleen aikana kuitenkaan vähentynyt ja se on yksi pääajureista vieläkin. Loipon mukaan yrittäjähenkisyys ja jatkuva intohimo kehitellä asiakkaalle arvoa luovia ratkaisuja ovat sitä, mihin Runtech Systemsin henki kiteytyy. Loippo on myös kertonut ihmisten olleen Runtech Systemsin menestyksen takana – ratkaisevaa on ollut alan parhaiden osaajien rekrytointi.

Runtech Systems lähti liikkeelle hyvin kapealta alueelta ennen laajentumistaan eri tuotteisiin ja eri alueille. Tehdyt yritysostot ovat auttaneet uusien aihioiden vauhdittamisessa. Loipon mukaan ”Runtechin palvelutarjonta kohdentui aiemmin perälaatikoista puristimen loppuun. Nyt EV Group Oy:n myötä tuotetarjontamme laajeni paperiradan hallinnassa ja stabiloinnissa koko tuotantolinjaan. Nyt pystymme tekemään paperinvalmistajille isompia kokonaisuuksia.”.

Runtech Systems on parhaillaan suurten muutosten äärellä Gardner Denveriin sulautumisen takia. Loipon mukaan muutokset tulevat kuitenkin olemaan positiivisia ja vauhdittamaan toiminnan kehittymistä ja kasvua. Yrityksen liikevaihdosta jo 90% menee vientiin, Kiinan ollessa tärkein vientimaa, eikä kansainvälinen laajentuminen ainakaan vielä näytä hidastuksen merkkejä. ”Uuden bisneslinjan vetäjänä Runtech kantaa jatkossa vastuun Gardner Denverin paperiteollisuuslaitteiden globaalista myynnistä.” valaisee Runtechin toimitusjohtaja Jukka Lehto.

Edelleen yrityksen strategia kietoutuu ydinosaamisen vahvistamisen, kriittisten teknologioiden kehittämisen ja arvonluonnin ympärille. Nämä ovat kärkiä kohti syvempää kasvu-uraa ja laajempaa kansainvälistä laajentumista.

Kimmo Loippo puhuu 6.11. KASKI2018 -juhlassa. KASKI on Pohjoismaiden suurin scaleup- tapahtuma, jonka keskiössä ovat Suomen lupaavimmat keskisuuret yritykset.

Lähteet:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/mantta-vippulassa-toimiva-runtech-systems-on-myyty-amerikkalaiselle-gardner-denverille-200755634/

 https://www.talouselama.fi/uutiset/miksi-myyda-yritys-jolla-menee-hyvin-neljas-ostotarjous-kelpasi-runtechin-omistajille/f2545d72-80c2-3d3a-bdf0-64f0b4d3e800https://www.paperijapuu.fi/runtech-systems-oy-radanhallintaa-kokonaisvaltaisesti/

http://www.goodnewsfinland.com/finnish-runtech-systems-joins-gardner-denver/

https://www.kmvlehti.fi/uutiset/runtech-systems-on-myyty-amerikkalaiselle-gardner-denverille-vaikutukset-ovat-seudulle-myonteiset-200755476/

http://www.evgroup.fi/en/about-us/news/gardner-denver-acquires-runtech-systems-and-all-companies-belonging-runtech-systems

https://kymensanomat.fi/uutiset/talous/dced5b3e-0644-44ff-ab7c-7b1a6e472590

Lue lisää aiheesta