KASKI

31.10.17

Pohjoinen Kasvuhuuto
Musiikkitalo, Helsinki
Pyydä kutsua

Puhujat

Heikki Kyöstilä

Yrittäjä, Planmeca; Kasvuryhmän jäsen

Kyöstilän perustama Planmeca on kasvanut 46 vuodessa yhdeksi maailman johtavista hammaslääkäriteknologiaan erikoistuneista yrityksistä. ”Teknologian kehitys tekee tämän mielenkiintoiseksi. Jos työ olisi edelleen jonkun jalkaporan pyörittämistä, ei minua työpaikalla näkyisi.”

Jarkko Veijalainen

Yrittäjä, 3 Step IT; Kasvuryhmän jäsen

Vuonna 2005 Veijalainen siirtyi toimitusjohtajan paikalta hallituksen puheenjohtajaksi ja aktiivseksi omistajaksi. Se kannatti. Firma kasvaa ja kansainvälistyy nopeasti. “Olen omistajana kasvunälkäinen. Olemme valmiimpia ottamaan riskejä ja tavoittelemme isoja”.

Matti Alahuhta

Hallituksen puheenjohtaja, DevCo Partners; Kasvuryhmän jäsen

Alahuhta on kiistatta yksi Suomen ikonisimpia ja arvostetuimpia yritysjohtajia. Tämä todentui jälleen kerran vuonna 2009 talousmaailman rytistessä: muut leikkasivat, mutta Alahuhdan johtamana Kone koulutti, paransi laatua, täsmensi markkina-analyysiä ja kehitti tuotevalikoimaa. “Yhä enemmän ajattelen niin, että ihmiset ovat yrityksen ainoa voimavara.”

Risto Siilasmaa

Yrittäjä, F-Secure; hpj, Nokia; Kasvuryhmän hallituksen jäsen

Siilasmaa tunnetaan arvostettuna yritysjohtajana, Nokian käänteentekijänä, F-Securen perustajana, merkittävänä startup-sijoittajana ja tekoälyn puolestapuhujana. “Tekoäly liittyy aivan kaikkeen, monet yritykset eivät ymmärrä tätä. Kasvaakseen pitää katsoa eteenpäin ja löytää sieltä tekoälyn tuomat mahdollisuudet.”

Teresa Kemppi-Vasama

Kemppi Oy hpj, yrittäjä; Kasvuryhmän jäsen

Kemppi-Vasama johtaa perheyrityksensä hallitusta uuden sukupolven edustajana. Samalla kun yhtiö on ottamassa loikkaa globaaliksi yhtiöksi ja kasvutavoitteet ovat kovat: Kemppi haluaa olla suunnannäyttäjä teollisessa internetissä. ”Vaikeinta on ollut oikeiden strategisten valintojen tekeminen. Ei vain henkilöiden valitseminen, vaan mikä polku valitaan."

Juha Metsälä

Yrittäjä, Pohjola Rakennus; Kasvuryhmän jäsen

Kotimainen perheyritys on kasvannut voimakkaasti rakennusalan vaikeuksista huolimatta. Metsälä peräänkuuluttaa perinteisten alojen yrittäjille asennetta ylittää rohkeasti rajoja. Omasta roolistaan yrittäjän hän kokee ylpeyttä: “Suomalainen yhteiskunta on hieno. Sen eteen kannattaa tehdä töitä.”

Jukka Kurttila

Yrittäjä, Finlayson; Kasvuryhmän jäsen

Kurttila on muutaman vuoden aikana hän on tehnyt historiallisesta Finlaysonista modernin ja rohkean suunnannäyttäjän, sekä yhteiskunnallisen vaikuttajan. “Yrittäjänä olen huomannut, että pelkään vähän vähemmän kuin muut. Minun pitää aina välillä oikein kysyä ympäriltäni, mitä te pelkäätte.“

Kati Rajala

Toimitusjohtaja, Kokkikartano; Kasvuryhmän jäsen

Kokkikartano on kuulunut Snellman-konserniin kymmenen vuotta ja kasvattanut myyntiään koko ajan. “Olen aina tehnyt töitä omistajan asenteella. Minut on kasvatettu siihen - olen yrittäjän tytär. En pelkää laittaa itseäni likoon ja mennä etunenässä tuntemattomille vesille.”

Matti Kaski

Yrittäjä, Kaskipuu; Kasvuryhmän jäsen

Kaski siirtyi 2003 perheyrityksen johtoon, ja hänen johdollaan liikevaihto on kasvanut kahdesta miljoonasta 43 miljoonaa. “Jos haluaa menestyä, päätösten teko on tärkeää. Se on kaikista pahinta, että asioita vatvotaan liikaa. Ruikuttaminenkaan ei auta mitään. Parasta on toimia heti kun vain pystyy, muuten mahdollisuudet happanevat käsiin.”

Samu Hällfors

Yrittäjä, Framery; Kasvuryhmän jäsen

Frameryn äänieristetyt puhelinkopit ovat nopeasti löytäneet yleisönsä: 2010 perustetun yrityksen liikevaihto ylittää tänä vuonna 50M€. “Meidän henkilöstö haluaa, että meillä on iso tavoite. Ne saa valtavasti kiksejä siitä, että päästään miettimään taas seuraavia tavoitteita.”

Tuomas Syrjänen

Yrittäjä, Futurice

Futurice tiedetään talona, joka kasvaa nopeasti ja tekee asiat omalla tavallaan. Syrjänen itsekin puhuu uudenlaisella tavalla johtamisesta. ”Meillä on vahva kulttuuri. Hyvä futulainen tulee sellaisesta, joka pitää vapaudesta ja kantaa itse vastuuta. Se voi olla monelle nuorelle kasvunpaikka.”

Olli Tiainen

Kasvuryhmän toimitusjohtaja

Olli Tiainen on Kasvuryhmän toimitusjohtaja. Kasvuryhmä on KASKI-tapahtuman järjestäjä ja scaleup-yritysten oma yhteisö, jossa luodaan johtajille valmiuksia isoihin kasvuloikkiin vertaissparrauksen hengessä.

Yhteistyössä: